{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Tid för mer kunskap - fyra tips inför sommaren

Tid för mer kunskap - fyra tips inför sommaren

1. Klar vi ska jobba i team, men hur gör vi det bäst?

I boken To team or not to team sammanfattar Stefan Söderfjäll forskningen kring området team i arbetslivet. I boken får du också konkreta tips kring hur du kan titta på dina team och hur du kan utveckla dem – och hur du bäst rekryterar. Söderfjäll ser även, precis som vi på Master, vikten av att testa personer i rekryteringsprocessen. Boken finns att handla här.

2. Hjärnans utveckling pågår ständigt – lyssna på världens främsta hjärnforskare

Om du inte redan lyssnat på podcasten Psykiatrikerna, ta chansen i sommar! Här möter läkarna Anders Hansen och Simon Kyaga internationellt framstående hjärnforskare och talar om deras banbrytande vetenskapliga arbete om allt från vad Internet betyder för våra hjärnors utveckling till vikten av fysisk träning för att hjärnan ska funka som bäst. Anders Hansen är psykiater och författare till boken Hälsa på recept (tillsammans med Carl-Johan Sundberg) och har även skrivit för Läkartidningen. Simon Kyaga är psykiater och forskar kring kreativitet och psykisk ohälsa, han har varit sommarpratare i Sveriges Radio och medicinsk rådgivare på Otsuka. Lyssna på podden här.

3. Inspiration kring vem som blir framgångsrik – det är inte som du tror

Häng med på ett Ted talk som inspirerar! Spana in när Angela Lee Duckworth berättar om vad som är Nyckeln till framgång? Ihärdighet. Det är alltså inte social begåvning, talang eller IQ som är mest avgörande för vem som blir framgångsrik eller inte. Duckworth är psykolog, utbildad vid Harvard, Oxford samt University of Pennsylvania och forskar på ihärdighet och självkontroll.

4. Vetenskaplig rysare om psykopati på jobbet

Snakes in Suits av Paul Babiak och Robert D. Hare är en skrämmande berättelse som ger en vetenskaplig bild av hur psykopater fungerar i en organisation – vilken typ av företag som attraherar dem, hur de förhandlar och hur de funkar i vardagen. Här läser du om hur de manipulerar, hur de hittar dem som går att manipulera och kontrollera samt hur de överger de personer som inte längre är till nytta för dem. Här berättas också om psykopatins olika drag och vad som kännetecknar de få som har många av dessa drag. Hur skyddar du dig? Går det att skydda sig? Spännande läsning för alla som i tid vill upptäcka psykopater på arbetsplatsen – innan det är för sent. Köp boken här.

/Jens

 

Category: Development
Tags: Lästips, team, HR, kommunikation

Datum: 12.06.2017

Jens Aggerborg

Content Writer