Bohol, Filippinerna

 

I oktober 2013 skakade en jordbävning med an styrka på 7.2 om Filippinerna. Tre veckor senare drog tyfonen Rolands in över landet och förstörde områden på över 350 km.

 

Bland de 73 000 byggnader som förstördes fanns St. Nino de La Paz grundskola i Loon, Bohol. Taket störtade in och klassrum blev oanvändbara, vilket gjorde att 450 barn i årskurs 1-6 stod utan en plats för undervisning.

Master, i samarbete med NGGID International School i Horsholm, Danmark, organiserade ett gåmaraton för att samla in pengar för att återbygga St. Nino de La Paz. Det var väldigt rörande att se eleverna på NGGID och deras entusiasm och vilja att hjälpa andra barn.

Samtidigt bidrog flera av våra anställda med pengar ur egen ficka för att förse människor i området med Lifestraws för att råda bot på bristen på friskt vatten.

 

Lifestraw är en kommersiell produkt som gör otjänligt vatten säkert att dricka. Företaget bakom Lifestraw var vänliga nog att stötta oss och bidrog genom att låta oss köpa Lifestraws till produktionskostnad. Du kan läsa mer om Lifestraw på waternlife.com