Barnhemmet Dolam i Katutura, Namibia

Namibia är beläget på Afrikas sydvästkust. Landet har stora klyftor och ojämlikhet mellan fattiga och rika. För barn som har blivit övergivna eller utsatta för övergrepp av sina föräldrar har det historiskt funnits väldigt få möjligheter. Speciellt om barnen eller någon i familjen lever med HIV/AIDS.

Barnhemmet Dolam i Katutura utvecklades för att hjälpa barn i den situationen. Det förser 21 barn med ett modernt och tryggt boende och ser till att de har tillgång till sjukvård och utbildning. Lär dig mer om barnhemmet i den här videon med Rosa Namises, grundare och ledstjärna för barnhemmet.

 

Master stöttar barnhemmet genom att bidra med medel till driftskostnader.

Utöver praktiskt stöd sponsrar vi även med en extra stödperson som hjälper barnen med läxorna. Det ger värdefull hjälp i barnens utbildning och skapar även deltidsjobb till en person, vilket betyder mycket i ett land med över 50% arbetslöshet.

Vi har besökt barnhemmet för att träffa barnen och visa vårt stöd. Det har varit väldigt rörande och imponerande att se de här barnens vilja och ansträngningar att lära sig och åstadkomma något bra. Besöken där har varit oerhört lärorikt och något att ta med hem oss och våra familjer.

Läs mer om barnhemmet Dolam och hur du själv kan involvera dig här:

www.helpdolam.org
dolamchildren.com