Metis

Nyhet! Vi har släppt en ny version av Metis - version 10.9. Läs mer om uppdateringarna här.

På vår webbsida kan du läsa mer om vad du kan åstadkomma med Metis, se här. På den här sidan kan du hitta praktisk information om Metis och hur du gör när du ska komma igång och arbeta i plattformen. T ex länk till nedladdning, instruktion kring hur du låser upp ditt konto, små korta tutorials etc.

metis introduktion

Via denna sida kan du gå en introduktion till Metis i lektionsform.

ladda ner metis till din pc

För att ladda ner Metis Windows client för PC, klickar du här. För att komma vidare anger du "Metis2010" som lösenord för webbsidan. När klienten är nedladdad behöver du dina användaruppgifter:

Användarnamn:
Lösenord:
Kund-ID

Dessa hittar du i ett mail från avsändare Metis. Har du inget sådant mail kontaktar du er superuser internt (eller en annan användare) så kan hen lägga upp dig som användare och skicka ett sådant mail direkt från Metis. Här finns en instruktion för att lägga upp nya användare.

Om det inte fungerar är du välkommen att kontakta vår internationella support som kan lägga upp dig som användare och skicka inloggningsuppgifter, support@master-hr.com. Det går bra att skriva på svenska. Ange vilket företag du jobbar på, ditt namn och din e-mailadress och be om inloggningsuppgifter till Metis.

uppgradera metis

Den 27 november 2019 släpper vi en ny release av Metis, version 10.9. Om du öppnar Metis efter den 27:e kommer du i bästa fall få frågan om Metis ska uppdatera av sig själv. Om du inte får det eller om du har en tidigare version och vill uppgradera, gå till Kontrollpanelen på din dator och avinstallera Metis Windows Client under Program. Ladda sedan ner Metis igen, följ instruktionerna ovan.

om du jobbar på mac eller ipad

Det krävs att du har Windows på den dator du jobbar på för att kunna ladda ner Metis Windows Client. Använder du Mac eller iPad kan du antingen använda dig av t ex Parallels Desktop (skapa en virtuell Windows-miljö) för att kunna ladda ner Metis eller använda Metis2go, webbversionen av Metis. Läs mer om Metis2Go nedan.

låst konto eller glömt lösenord

Efter fem misslyckade inloggningsförsök så kommer ditt konto att låsas av säkerhetsskäl. Om du har version 10.7 eller senare i Metis så kan du använda dig av funktionen ”Glömt lösenordet?” för att återställa lösenordet. Det hittar du längst ner i själva inloggningsrutan till Metis. Klicka där och följ guiden så återställer du ditt lösenord och får ett nytt inloggningsmail från avsändare Metis.

Om du arbetar i en tidigare version så föreslår vi att du avinstallerar Metis och laddar ner den på nytt, då kan du sedan använda dig av funktionen ovan för att återställa lösenordet.

Du kan också be din superuser eller en kollega med adminrättigheter i Metis gå in i Metis/Metis administration/Användarinloggningar och återställa lösenordet åt dig. Se här. Du kommer då att få ett mail från avsändare Metis med nytt lösenord.

Om inget av ovan fungerar är du varmt välkommen att kontakta vår internationella support som kan återställa ditt lösenord, support@master-hr.com. Det går bra att skriva på svenska. Ange vilket företag du jobbar på, ditt namn och din e-mailadress och be om återställning av lösenord. Du kommer då att få ett mail från avsändare Metis med nytt lösenord.

Samma instruktion gäller när du har glömt bort ditt lösenord.

gör inställningar i metis

När du väl är inloggad behöver du göra vissa inställningar i Metis, t ex se till att du har rätt norminställningar för de testverktyg du jobbar med. Titta på denna video för beskrivning.

webbapp - metis2go

Om du är på språng kan du använda vår app eller webbapplikation Metis2go. Du hittar appen via Appstore eller Google Play. Via webb finns den via https://metis2go.master-online.com/. För att kunna logga in behöver du loginuppgifterna som du fått via avsändare Metis, se ovan. Metis2go fungerar på samtliga devices med en webbläsare. Här hittar du en kort video om Metis2go, på engelska. 

tutorials

På vår Youtube-kanal har vi samlat små korta instruktionsvideos för att du enkelt ska kunna komma igång med Metis. Klicka här.

integrering med ats

Metis kan integreras med ert Applicant Tracking System eller rekryteringssystem. Kontakta oss på Master för att få aktuell information om vilka system som redan har integrationen på plats eller om det finns möjlighet att integrera med det system ni använder.

METIS-broschyr

Ladda ner här