• Aktivitetsbaserat kontor – så kan ni göra förändringen framgångsrik

    Funderar ni på att införa aktivitetsbaserat kontor? Kanske för att det ser ut vara ett bra sätt att skapa effektivare flöden, för att det är attraktivt med ett modernt och snyggt kontor eller för att minska lokalkostnaderna tack vare färre kvadratmeter? Det finns fina fördelar med ett aktivitetsbaserat kontor, men det finns också risk att organsationen blir mer ineffektiv. Detta beror bland annat på vilka dina medarbetare är.
  • Tid för mer kunskap - fyra tips inför sommaren

    I boken To team or not to team sammanfattar Stefan Söderfjäll forskningen kring området team i arbetslivet. I boken får du också konkreta tips kring hur du kan titta på dina team och hur du kan utveckla dem – och hur du bäst rekryterar. Söderfjäll ser även, precis som vi på Master, vikten av att testa personer i rekryteringsprocessen. Boken finns att handla här.
  • Vilket beteende förmedlar er organisation?

    Vi vet att värderingsstyrda företag har i snitt en högre positiv tillväxt än ickevärderingsstyrda företag. Vad är era värdeord och värderingar? Och är er organisation uppbyggd av personer som representerar dessa? Inte? Se upp och tänk om!