• Hur är en bra säljare? Och så rekryterar du dem.

  Det finns flera utmaningar med att rekrytera säljare som du med rätt kunskap och ett förbättrat arbetssätt enkelt kan lära dig att övervinna.
 • Det finns många knepiga situationer (och rekryterande chefer) som dyker upp under rekryteringsprocessen. Därför ger vi dig en HR-hjälte som hjälper dig med klockrena argument, förebyggande åtgärder och andra smarta tips kring rekryteringsprocessen. Säg hej till HR Hero! 
 • Hitta rätt kandidat redan innan intervjun – ta hjälp av vår metod ”person-job fit”

  Du har en ledig tjänst att rekrytera till. Tänk dig tjänsten som en kostym. Kostymen behöver bäras av en person som verkligen passar i den, annars kommer varken kostymen eller personen till sin rätt. Det vore otänkbart att köpa en alldeles för stor eller för liten kostym och på samma sätt behöver du tänka när du rekryterar – personen du söker ska passa precis till tjänsten och tvärtom. Du är som en personal shopper, som hjälper både kandidat och ledig tjänst att komma helt till sin rätt. Vi har en metod som hjälper dig att matcha rätt, vi kallar den ”person-job fit”.
 • Framtiden är redan här – HR och datadriven information i en digitaliserad värld 

  Vi på Master tycker att HR ska vara en aktiv del av digitaliseringen inom en organisation. Automatiserade och datadrivna processer hjälper HR att öka effektiviteten, förstå sin organisation samt ta säkra och lönsamma beslut. På det viset utvecklas hela organisationen. Målet är att gå från papper till dator, ta processerna till nästa nivå och effektivt analysera de data som samlats in. Dessa data är en källa till kunskap och utveckling om ni använder och analyserar dem på rätt sätt.
 • Hjärnor är partiska och vi behöver stöd för att fatta objektiva beslut

  Vi som arbetar med objektiva urval vid rekrytering behöver förhålla oss till kognitiv benägenhet (hjärnans systematiska och inbyggda fördomar, också kallat bias). Dessa benägenheter sitter i hjärnan och är kopplade till våra erfarenheter, inställningar och val. De skapar dessutom problem för oss när vi behöver göra objektiva val. En del av lösningen är att bli medveten om hur dessa benägenheter påverkar oss, lära oss mer om hur hjärnan fungerar och vilka olika typer av benägenheter som finns. Det här är ett stort forskningsområde och jag har gjort en mycket kort och förenklad sammanfattning utifrån vårt verksamhetsområde och det vi som arbetar med HR och rekrytering behöver känna till.