Victoria Karlsson, du är nytillträdd produktchef på Master Sverige. Vad har du jobbat med tidigare?

Jag är psykolog och har arbetat med med urval och utveckling av chefer och medarbetare de senaste 15 åren, både i Sverige och internationellt inom olika branscher. Jag kommer närmst från rollen som Produktchef på Cubiks, även det en internationell konsultfirma med huvudfokus på psykometriska test.

Du måste uppenbarligen brinna för det här med psykometrisk data och hur det bidrar till affärer för företag. Kan du ge oss dina bästa argument för att arbeta datadrivet?

Det är viktigt att definiera vad vi menar med att arbeta datadrivet, det har blivit modeord att arbeta med HR - analytics och data. Vi hjälper våra kunder att på ett effektivt sätt använda tillgänglig data för att kunna förutse vad som ger långsiktig framgång och nöjda medarbetare och minska riskerna för diskriminering. Att arbeta datadrivet med just rekryteringen ger en högre träffsäkerhet, effektivare processer och spar mycket tid för både chefer och rekryterare.

Varför valde du att söka dig till Master och hur vill du hjälpa fler att se fördelarna med psykometrisk data och analys genom Master?

Master erbjuder den just nu modernaste plattformen på marknaden för att analysera testresultat på gruppnivå, med många möjligheter till att även använda våra tester genom våra ATS-partners. Master har även ett mycket starkt supportteam av konsulter och IT internationellt vilket ger både kandidaterna och administratörer en användarupplevelse utöver det vanliga. Jag ser fram emot en hög interaktion med våra användare under hösten – vi har flera spännande events planerade – b la. hur du som rekryterare kan arbeta mer effektivt – i samarbete med IManagement, våra samarbetspartners som är experter på personlig effektivitet.

Jens Aggerborg

Jens är VD på Master Sverige. Han brinner för fördomsfria rekryteringar och arbetar för att fler företag ska förstå kopplingen mellan mål och beteende.  

Rekrytera framgångsrikt med tester! Lär dig allt om en träffsäker rekryteringsprocess - helt kostnadsfritt - under fyra veckor i vår mejlskola.

Läs mer och börja prenumerera

Tagg