För att nå drömmen behöver vi se delmålen och anpassa vägen dit 

Om du hittar din passion och följer din dröm hittar du ditt eget värde. Om du ser ditt eget värde ser du också värdet i andra människor” menar Dave Chamberlain. Hans projekt Hug Run är en hyllning till drömmar och modet att genomföra dem. Vi på Master ger människor chansen att förverkliga sina drömmar – stora som små – och att utvecklas längs vägen. Därför är vi huvudsponsor till Daves äventyr. Följ honom och hans projekt och låt dig inspireras av de insikter han får medan han springer runt världen.  

En nära vän till mig gick bort nyligen. Det som gjorde henne extra speciell var hur hon valde att leva sitt liv. Hon mötte livet osjälviskt med glädje och hunger efter alla möjliga upplevelser. Jag visste att hon inte skulle ha ett långt liv på grund av hennes gener, men det gör inte min sorg mindre.

Den här händelsen har fått mig att tvivla. Jag har föresatt mig att springa genom länder och över kontinenter. Det är något jag hållit fast vid, men just nu vet jag inte om jag vill fortsätta i USA. Den känslan gör mig förvirrad eftersom jag är uppfostrad att alltid hålla det jag sagt att jag ska göra. Min pappa sa alltid ”första åtagandet gäller” och menade att bara för att något trevligare dyker upp ska en inte överge det som redan är bestämt. Det är en viktig princip som även jag vill hålla mig till.

Samtidigt börjar jag nu lära mig att om jag envist följer min plan utan att vara beredd på att anpassa mig efter nya omständigheter finns risken att hela min dröm välts över ända. Jag känner inte för att springa tvärs över USA just nu, så som jag tänkte mig från början. Min väns död har förändrat mina känslor för det här landet.

Jag kommer hur som helst att springa nästa etapp som går till östkusten via Rocky Mountains. Efter det kommer jag ta en paus och känna efter. Oavsett vad jag kommer fram till kommer jag inte att överge min ursprungliga plan, men jag kommer att anpassa den för att kunna lyckas med min dröm. Jag är beredd på att kompromissa och tillåta mig att vara svag. Det kräver kanske att jag delar upp min stora dröm i mindre delar, som är lättare att uppnå. Jag har varit så upptagen av min stora dröm att jag missat alla delmål som i sig tar mig vidare mot det stora målet. Samtidigt vill jag följa min pappas princip att stå för det jag redan bestämt – även i tuffa tider. Om jag anpassar mig efter omständigheterna och utgår från delarna snarare än helheten kommer det förhoppningsvis leda till att jag kan fullfölja min dröm.

I slutänden hoppas jag att jag blir omtalad som någon som stod för sitt ord och gjort det han sagt. Om jag blir ihågkommen för det tänker jag att vad jag än åstadkommit så är det okej.

 

Dave Chamberlain

Före detta dykinstruktören från Sydafrika som är ute på sitt livs äventyr. Han springer över sex kontinenter under sex år. Tror på kraften i drömmar och milkshakes och håller sig långt borta från långbyxor och kontorsjobb. Följ honom på Instagram