En av vinsterna med att följa min dröm: Jag har öppnat mina sinnen till en värld som varit vilande sedan barndomen

Om du hittar din passion och följer din dröm hittar du ditt eget värde. Om du ser ditt eget värde ser du också värdet i andra människor” menar Dave Chamberlain. Hans projekt Hug Run är en hyllning till drömmar och modet att genomföra dem. Vi på Master ger människor chansen att förverkliga sina drömmar – stora som små – och att utvecklas längs vägen. Därför är vi huvudsponsor till Daves äventyr. Följ honom och hans projekt och låt dig inspireras av de insikter han får medan han springer runt världen.  

Det finns ett ordspråk som lyder ”nöden är uppfinningarnas moder”. Om det stämmer kan det också vara så att inspirationen är nödens syster.

Att investera tid i en livsdröm kräver, och resulterar förhoppningsvis i, djupt personligt engagemang.

Som vid alla nya erövringar är inlärningskurvan brant och påkallar innovativt tänkande, vilket tillsammans utgör en fin grogrund för fantasi.

Att min följa min livsdröm utmanar mig ständigt, men vid sidan av det har jag upptäckt att jag helt enkelt börjat drömma igen. Precis som ett barn.

Plötsligt verkar det som att mina proaktiva tankar som handlar om utmaningarna med mitt projekt också genererar ett tillstånd där kreativiteten blir norm för alla frågor som dyker upp i livet. Att jobba på att nå ett mål och utsätta sig för möjligheten att misslyckas ger också en smittsam energi.

Det finns bra argument för en standardiserad skola, men en möjlig sidoeffekt kan vara att den fantasi vi har som barn gradvis krossas medan vi formas att följa en utstakad bana i livet – gå i skolan, universitetet, få ett jobb, gifta sig etc.

Jag ser att människor omkring mig oftare än förr sätter sig upp mot normen, men saknar förebilder som står för en annan slags livsstil än det som samhället önskar av oss. Eller så saknar de den oskyldiga och förväntansfulla synen på världen som bor i barn. En värld där allt är möjligt. Ibland saknar människor både förebilder och en bredare syn på vad som är möjligt.

Genom att gå utanför ramarna och rutinerna och titta på andra som redan hittat en alternativ livsstil kan vi få oss själva att börja drömma som barn igen, om ett liv där allt är möjligt – förutom de begränsningar vi sätter upp för oss själva.

Sedan jag började följa min stora dröm har jag börjat drömma igen.

Dave Chamberlain

Före detta dykinstruktören från Sydafrika som är ute på sitt livs äventyr. Han springer över sex kontinenter under sex år. Tror på kraften i drömmar och milkshakes och håller sig långt borta från långbyxor och kontorsjobb. Följ honom på Instagram